Centrala Lerum får bullerskydd som producerar solenergi

Platsen för bullerskyddet är nu vald. Det blir i centrala Lerum, mellan viadukten i Aspedalen till Takåsen.

− Vi har undersökt tre möjliga platser i kommunen för anläggningen och det här är den plats som har bäst förutsättningar, säger Henrik Bengtsson, projektledare i Lerums kommun.

I området bor flest människor av de undersökta platserna, alltså flest som gynnas av minskat buller. Anläggningen kan göras 400 meter på platsen, vilket är längre än på de andra platserna. Det innebär att anläggningen här kan bli större och producera mer energi. Här är också fjärrvärmenätet nära och det finns tillgång till en ackumulatortank i den närliggande fjärrvärmeanläggningen i Aspedalen, för smidig lagring av energi.

I det område som bullerskyddas förväntas antalet fastigheter och människor som har ljudnivåer över riktvärdet 55 dB, minska med 60-90 procent. Nu under vecka 2 kommer geotekniska undersökningar att göras på den utvalda sträckan. Samtidigt pågår en rad andra tekniska undersökningar och undersökningar av system och anläggning.

2 kommentarer

 1. Hej!
  Kan ni skicka mig en ny enkät …störs du i av buller i din bostad. Gäller Lerum Andersväg. Tappade en kopp kaffe på enkäten och jag vill så gärna svara. Susan

  1. Hej!
   En ny enkät skickas till dig idag.

   Med vänliga hälsningar

   Henrik Bengtsson
   Projektledare
   Lerums kommun
   Sektor Samhällsbyggnad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: